Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی وزارت خارجه آمریکا خشونت‌ علیه معترضان صلح‌جو در سودان را محکوم کرده که قرار است امروز چهارشنبه مخالفان کودتا در سودان تظاهرات میلیونی تحت عنوان "زلزله آوریل" برگزار کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری روسیا الیوم، وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، واشنگتن آماده ازسرگیری کمک‌های متوقف شده به سودان به محض تشکیل یک دولت معتبر و غیرنظامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه همچنین آمده است، روند سیاسی در سودان بهترین فرصت برای بازگرداندن مسیر دموکراسی است.

پیشتر نماینده سازمان ملل در سودان نسبت به افزایش میزان آشوب، جنایت و قتل معترضان ضد کودتا، خشونت علیه زنان توسط نیروهای امنیتی و تشدید هدف قرار دادن فعالان هشدار داد.

عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان نیز این نماینده سازمان ملل را تهدید کرد که در صورت مداخله در امور سودان، او را از این کشور اخراج می‌کند.

البرهان در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ وضعیت فوق‌العاده در سودان را اعلام و این شورا و دولت را منحل کرد.

کمیته پزشکان سودان اعلام کرد که بیش از ۹۰ تن در جریان اعتراضات از ۲۵ اکتبر کشته شده‌اند.

در همین حال مقامات سودان در آستانه تظاهرات برنامه ریزی شده امروز چهارشنبه، تدابیر امنیتی را اعمال و پل‌های خارطوم، پایتخت این کشور را مسدود کردند.

 کمیته امنیت دولتی خارطوم در بیانیه‌ای اعلام کرد که تمامی پل‌های نیل به‌جز پل‌های سوبا و حلفایا در روز چهارشنبه بسته می‌شود و شهروندان باید مسیر حرکت را بر اساس این اطلاعیه تغییر دهند.

همزمان دبیرخانه هیات وزیران سودان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد روز چهارشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی خواهد بود.

از سوی دیگر، رئیس شورای حاکمیتی سودان در جریان دیدار با اعضای هیأتی از "جبهه انقلابی" به رهبری هادی ادریس، عضو شورای حاکمیتی از ابتکارعمل پیشنهاد شده توسط جبهه انقلابی براساس رایزنی و همکاری استقبال کرد.

عبدالفتاح البرهان خاطرنشان کرد، گفت‌وگو، راه خروج از بحران کنونی است.

وی بر لزوم یکپارچگی تلاش‌ها و رویکردها و تلاش جدی برای دستیابی به رویکردی یکپارچه که بحران کنونی را پشت سر بگذارد، تاکید کرد.

البرهان همچنین بر اهمیت توسعه مشارکت بین تمامی گروه‌های سیاسی با هدف دستیابی به توافقی کامل که اساس آن رایزنی برای حل بحران سیاسی کنونی سودان باشد، تاکید و اعلام کرد باید فورا ساختار دوره انتقالی تکمیل شود.

در همین رابطه، اسامه سعید، عضو شورای ریاستی جبهه انقلابی در گفت‌وگویی مطبوعاتی گفت، در این نشست بر لزوم توافق بر سر انتخاب دولت و نخست وزیر تاکید و به بررسی مسائل مربوط به حکومت، قانون اساسی و انتخابات پرداخته شد.

وی همچنین تصریح کرد، رهبران جبهه انقلابی در صدد برگزاری نشستی با گروه‌های سیاسی طی روزهای آتی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت خارجه آمریکا سودان جبهه انقلابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!

به گزارش خبرآنلاین، شاید در اکثر نقاط ایران نوروز با برگزاری مراسم سیزده بِدَر تمام شود، اما در شهر قزوین مردم همچنان بعد از روز سیزده برای عید دیدنی به خانه‌های یکدیگر می‌روند، شیرینی سنتی و میوه و چایی هم برقرار است، چراکه هنوز بهار به روز پنجاه نرسیده؛ ۱۹ اردیبهشت که شد، دیگر از مهمانی نوروزی خبری نیست، حالا همه باید پنجاهمین روز بهار را جشن بگیرند، درست مانند سیزده بدر، اما با یک تفاوت، در پنجاه بدرِ قزوینی‌ها، مردم به باغستان‌ سنتی می‌روند، تقریباً در جنوبی‌ترین نقطه شهر، آن‌جا بساط آش رشته و دُیماج برپا می‌کنند، بعلاوه‌ یک درخواست، آن هم طلب باران. این مراسم برای اهالی این شهر آن‌قدر دارای اهمیت است که امروز آموزش و پرورش این شهر مدارس نوبت بعدازظهر را تعطیل کرد، در اطلاعیه اداره کل آموزش و پرورش قزوین دلیل این تعطیلی حضور دانش آموزان و اولیا در مراسم سنتی پنجاه بدر و جلوگیری از ترافیک شهری در نوبت عصر روز چهارشنبه اعلام شده است.

دراین‌باره محمدحسین سلیمانی، پژوهشگر تاریخ، درباره مراسم پنجاه بدر می‌گوید: «پیشینه آیین پنجاه بدر به پیش از دوره اسلامی بازمی‌گردد و حداقل از دوره ساسانی که شهر قزوین تاسیس شد این آیین در پنجاهمین روز هر سال برگزار می‌شود.»

او در گفت‌وگویی با ایلنا بیان می‌کند که: «پنجاه بدر جزء معدود آیین‌هایی است که با گذشت حدود هزار و هشتصد سال از تاسیس شهر قزوین هنوز پابرجا است و مردم قزوین عصر روز نوزدهم اردیبهشت به مصلای جنوبی قزوین رفته و اگر در آن سال بارندگی خوبی بوده، به درگاه الهی شکرگزاری می‌کردند و اگر هم با خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی مواجه بودند در تمنای باران دست به دعا برداشته و به نیایش می‌پرداختند.»

همچنین مجتبی عباسی، کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی قزوین به ایرنا گفته: «زمان دقیقی در خصوص این آیین که در سال ۱۳۸۹ با شماره ۱۸۵ در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده است وجود ندارد، اما آنطور که از برخی شواهد پیداست ریشه برگزاری این مراسم به پیش از اسلام بازمی‌گردد و پس از اسلام نیز با برگزاری آئین‌های دینی مانند نماز ادامه یافته است، با توجه به اینکه شهر قزوین در اقلیمی گرم و خشک قرار دارد، طلب باران برای باروری زمین‌های زراعی و دشت قزوین باعث پدید آمدن این آیین سنتی شده است.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904348

دیگر خبرها

  • افتتاح رسمی خیابان ۲۳۰۰ میلیارد تومانی قم همزمان با سفر رئیس‌جمهور
  • افتتاح رسمی خیابان 2300 میلیارد تومانی قم همزمان با سفر رئیس‌جمهور
  • مشعل المپیک ۲۰۲۴ با تدابیر امنیتی شدید به فرانسه رسید
  • مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!
  • سناریوهای تجاوز به رفح و واکنش جبهه‌های حامی غزه
  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • هراس نتانیاهو از صدور حکم بازداشت/ اسرائیل منتظر تحولات در جبهه‌های همزمان است
  • ادعای مضحک مجری بی بی سی درباره تظاهرات دانشجویان آمریکایی در پخش زنده | واکنش کارشناس برنامه را ببینید | ویدئو
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر