Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از کارگران و کارمندان فرانسوی روز دوشنبه با وجود تعطیلی رسمی در این کشور در محل کار حاضر می‌شوند تا به نشانه «همبستگی» و بدون دریافت دستمزد برای سالمندان و افراد دارای معلولیت کار کنند.

به گزارش یورونیوز، بنا به تقویم رسمی فرانسه روز دوشنبه که مصادف با «عید پنجاهه» (از اعیاد مسیحیان) است تعطیل رسمی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال دولت فرانسه پس از موج گرمای سال ۲۰۰۳ که در جریان آن تعداد زیادی از افراد مسن در خانه‌های سالمندان جان باختند تصمیم گرفت تا این روز تعطیل را «روز همبستگی» در نظر بگیرد.

به این ترتیب گروهی از کارمندان و کارگران در این روز تعطیل در محل کار حاضر می‌شوند بدون اینکه برای کارشان دستمزدی دریافت کنند. برخی از شرکت‌ها اما تصمیم گرفته‌اند تا تعطیلی «عید پنجاهه» را حفظ کنند و در مقابل یک روز از مرخصی سالانه کارمندان و کارگران کم کنند. کارفرماها همچنین می‌توانند به جای «عید پنجاهه» یکی دیگر از روزهای تعطیل رسمی در فرانسه را به عنوان «روز همبستگی» انتخاب کنند.

در نهایت هر چند ساز و کار یکسانی برای همه کارگران و کارمندان فرانسوی در زمینه کار در «روز همبستگی» در نظر گرفته نشده است اما همه آنها یک روز در سال با کار مجانی به تامین بودجه مورد نیاز برای نگهداری از افراد سالمند و دارای معلولیت کمک می‌کنند.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۴ تاکنون نزدیک به ۴۸ میلیارد یورو به کمک قانون «روز همبستگی» برای صندوق ملی همبستگی در فرانسه جمع‌‌آوری شده است. این صندوق هزینه نگهداری و مراقبت از افراد سالمند و افراد دارای معلولیت را تامین می‌کند.

اجرای قانون «روز همبستگی» در فرانسه به دولت این کشور امکان داد تا بدون افزایش مالیات بر درآمد یا افزایش سهم کارمندان و کارگران در تامین بودجه مشارکت اجتماعی عمومی (CSG)، بخشی از هزینه مورد نیاز برای نگهداری از افراد سالمند یا دارای معلولیت را تامین کند.

برخی از سیاستمداران و گروه‌های سیاسی در فرانسه هر از چند گاه پیشنهادهایی را در راستای گسترش طرح «روز همبستگی» مطرح می‌کنند. به گفته آنها کار کارگران و کارمندان در یک یا چند روز تعطیل دیگر می‌تواند به تامین برخی دیگر از هزینه‌های دولتی و کاهش کسری بودجه کمک کند. این پیشنهادها به طور خاص از سوی جریان‌هایی مطرح می‌شود که بر لزوم کار بیشتر فرانسوی‌ها از طریق افزایش ساعت کار هفتگی یا افزایش سن بازنشستگی تاکید می‌کنند.

بنا به قانون کار فرانسه ساعت کار هفتگی در این کشور ۳۵ ساعت است. هر چند تاکنون تلاش‌هایی برای افزایش ساعت کار هفتگی از ۳۵ به ۳۹ ساعت صورت گرفته است اما این تلاش‌ها با مقاومت اتحادیه‌های کارگری و مخالفت‌هایی که برانگیخته ناکام مانده است.

از سوی دیگر سن بازنشستگی در فرانسه ۶۲ سال است. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در دور اول ریاست‌جمهوری خود موفق به تصویب طرح اصلاح قانون بازنشستگی با هدف افزایش سن بازنشستگی نشد. او در جریان کارزار اخیر ریاست‌جمهوری خود وعده داد تا سن بازنشستگی را به ۶۵ سال افزایش خواهد داد.

تصویب قانون افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۵ سال احتمالا مهمترین چالش پیش‌روی امانوئل ماکرون در دور دوم ریاست‌جمهوری خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که اصلاح قانون بازنشستگی اعتراض‌ها و اعتصاب‌های گسترده‌ای را در فرانسه برانگیزد.

فرانسوی‌ها چند روز در سال تعطیل رسمی دارند؟

اجرای قانون «روز همبستگی» در فرانسه در عمل بدون اینکه یکی از تعطیلات رسمی را از تقویم حذف کند آن را به یک روز کاری تبدیل کرد. در تقویم سالانه فرانسوی‌ها به جز «عید پنجاهه» ۱۰ روز تعطیل رسمی وجود دارد.

روز اول ژانویه به عنوان اولین روز سال میلادی، روز اول ماه مه مصادف با روز کارگر، روز هشت مه همزمان با پایان جنگ جهانی دوم، روز ۱۴ ژوئیه به عنوان روز ملی و روز ۱۱ نوامبر سالگرد پایان جنگ جهانی اول در فرانسه تعطیل رسمی است. علاوه بر این فرانسوی‌ها پنج روز تعطیل مذهبی نیز دارند. روزهای دوشنبه عید پاک، پنجشنبه معراج مسیح، عروج مریم مادر عیسی مسیح (۱۵ اوت)، همه قدیسین (اول نوامبر) و جشن کریسمس (۲۵ دسامبر) تعطیلات مذهبی فرانسه هستند.

تماشاخانه درس‌هایی از متروپل و پلاسکو؛/ وقتی‌ ۱۰۰ها متروپل در زلزله تهران فروبریزد چه بر سرمان می‌آید؛ ۳ تا ۶ روز، این اعداد را به خاطر بسپارید (فیلم) ببینید| خاطرات طنز مرحوم دعایی از مجلس: از مشروبات اقلیت تا فراکسیون مه پیکران فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دارای معلولیت سن بازنشستگی روز همبستگی تعطیل رسمی فرانسوی ها روز تعطیل یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیتوانی: طرحی برای اعزام سربازانمان به اوکراین داریم

نخست وزیر لیتوانی در پی انتشار گزارشها درباره شروع برنامه اعزام ۱۵۰۰ سرباز فرانسوی به اوکراین گفت، دولت او نیز اعزام سربازان لیتوانیایی به اوکراین برای یک ماموریت آموزشی را در دست بررسی دارد.

به گزارش ایسنا، روز دوشنبه گزارش شد فرانسه اولین گروه از نیروهای خود را به طور رسمی به اوکراین اعزام کرده و آنها برای پشتیبانی از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در «اسلاویانسک» مستقر شده‌اند.  

بر اساس گزارش روزنامه «ایژیا تایمز» سربازان فرانسوی از هنگ ۳ پیاده‌نظام زیر مجموعه فرماندهی لژیون نیروهای فرانسه به اوکراین اعزام شده‌اند. بر اساس این گزارش «استفن براین» معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور سیاستگذاری ادعا کرد تعداد نیروهای اولین گروه از سربازان فرانسوی اعزام شده به اوکراین حدود ۱۰۰ نفر است و این صرفا اولین مرحله از برنامه اعزام ۱۵۰۰ سرباز لژیون فرانسوی به اوکراین است.

با این وجود وزارت خارجه فرانسه با تکذیب اظهارات این مقام دفاعی سابق آمریکا درباره اعزام نظامیان فرانسه به اوکراین، گفت پاریس هیچ سربازی را به کی‌یف نفرستاده است.

«اینگرید سیمونیت»، نخست وزیر لیتوانی در مصاحبه‌ با روزنامه فایننشال تایمز فاش کرد دولت او نیز مجوز اولیه پارلمان برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین در راستای تقویت پشتیبانی نظامی خود از کی‌یف را دریافت کرده اما کی‌یف هنوز برای این موضوع درخواست رسمی نداده است.

سیمونیت با تاکید بر موضع تحریک آمیز خود در حمایت از اعزام نیروهای نظامی به اوکراین مدعی شد: «اگر ما قرار بود ملاحظه پاسخ روسیه به آن را بکنیم دیگر نمی‌توانستیم هیچ چیزی به اوکراین بفرستیم.»

اخیرا امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای که با مجله اکونومیست انجام داد بار دیگر از احتمال اعزام نیروهای غربی، به‌ویژه نیروهای فرانسوی به اوکراین سخن گفته و دو شرط برای آن تعیین کرد. او در این مصاحبه عنوان کرد: در صورتی که مسکو از خطوط مقدم عبور کند و کی‌یف آن را درخواست کند، می‌توانیم این مساله (اعزام نیرو به اوکراین) را مطرح کنیم، اما امروز اینطور نیست.

وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد این کشور به دستور «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور آن و در پاسخ به اظهارات تحریک‌آمیز غرب، رزمایشی با استفاده از تسلیحات هسته‌ای غیرراهبردی یا به اصطلاح تاکتیکی به منظور تامین امنیت تمامیت ارضی و استقلال روسیه برگزار می‌کند.

سیمونیت درباره این رزمایش اتمی روسیه که در پاسخ به اظهارات ماکرون برگزار شد احتمال استفاده از چنین تسلیحاتی را به دلیل نگرانی درباره تاثیرگذاری آلودگی رادیواکتیو گسترده بر روسیه کم دانست.

سیمونیت مدعی شد روسیه حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین شامل مدارس، بیمارستان‌ها و ایستگاه‌های انتقال برق را تشدید کرده تا یک موج جدید از آوارگان به راه بیندازد.

سیمونیت به گزارش‌ها درباره کمک لیتوانی به استرداد مردان اوکراینی مشمول سن جنگ که از شرکت در آن فرار کرده‌اند واکنش نشان داده و مدعی شد هر چند کشورش مایل به حمایت از اوکراین است دست به فعالیت‌های غیرقانونی نمی‌زند. با این وجود کسانی که فرار آنها از خدمت نظامی اثبات شده ممکن است با تبعاتی علیه وضعیت اقامتشان مواجه شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لیتوانی: طرحی برای اعزام سربازانمان به اوکراین داریم
  • مسکو: نیروهای فرانسوی را هدف قرار می‌دهیم
  • چرا مکرون برای روس‌ها رجز می‌خواند؟!
  • پلیس فرانسه با گاز اشک‌آور به حامیان فلسطین حمله کرد+ فیلم
  • پلیس فرانسه با ضرب‌وشتم و گاز اشک‌آور به حامیان فلسطین حمله کرد
  • مداخله دوباره مکرون در انتقال امباپه به مادرید
  • عکس| ستاره محروم فرانسه بازیگر شد!
  • اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین مستقر شدند
  • مقام فرانسوی انفعال دولت را در برابر نسل کشی در غزه محکوم کرد
  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است